Termene si conditii

Termene si conditii privind efectuarea unui zbor cu avionul

1. Definitii
2. Drepturile de proprietate intelectuala
3. Exonerare de raspundere
4. Limita accesului la site
5. Prelucrarea datelor cu caracter personal
6. Capacitatea avionului
7. Formular de contact
8. Conditii
9. Forta majora
10. Solutionarea conflictelor. Legea aplicabila
11. Dispozitii finale

Site-ul maxair.ro, este detinut si administrat de societatea NETEX ROMANIA SRL cu sediul în Timişoara, Str.Izlaz, nr.103, jud.Timiş, înmatriculată la ORC Timiş sub nr.J35/1581/04.10.2002, având CUI 12668012, tel 0755 084464 Fax: 0256 306294 E-mail: office@maxair.ro.
Navigarea pe site-ul maxair.ro echivaleaza cu citirea, intelegerea si acceptarea termenilor de mai jos de catre orice utilizator.
maxair.ro isi rezerva dreptul de a schimba si actualiza in orice moment continutul acestui site, precum si Termenii si conditiile de folosire, fara nici un fel de notificare prealabila.
In caz de divergenta sau neintelegeri intre maxair.ro si utilizator, se vor aplica Termenii si conditiile valabile la momentul contactului.

1. Definitii

Utilizator – orice persoana care viziteaza site-ul maxair.ro.

Detinator– societatea NETEX ROMANIA SRL cu sediul în Timişoara, Str.Izlaz, nr.103, jud.Timiş, înmatriculată la ORC Timiş sub nr.J35/1581/04.10.2002, având CUI 12668012, tel.: 0755 084464; Fax: 0256 306294; E-mail: office@maxair.ro.

2. Drepturile de proprietate Intelectuala

Continutul site-ului maxair.ro: imagini, texte, elemente de grafica web, scripturi, software, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate, este integral proprietatea SC NETEX ROMANIA SRL si este aparat de Legea privind dreptul de autor si drepturile conexe si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul SC NETEX ROMANIA SRL a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legislatiei in vigoare.

3. Exonerarea de raspundere

SC NETEX ROMANIA SRL nu garanteaza ca site-ul, serverele pe care este gazduit, sau e-mailurile trimise de la maxair.ro sunt fara virusi sau alte componente informatice cu caracter potential daunator, ca nu contine erori, omisiuni, defectiuni, intarzieri sau intreruperi in operare sau transmitere, caderi de linie sau orice alti factori similari. Utilizatorul foloseste site-ul pe riscul propriu, maxair.ro fiind liber de orice raspundere pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea/vizitarea site-ului sau ca urmare a utilizarii informatiilor de pe site.
maxair.ro isi rezerva dreptul de a anula date care sunt afisate pe site ca urmare a unor erori tehnice sau care, din cauza unor erori tehnice prezinta continut evident eronat/derizoriu.
Orice link-uri catre alte site-uri sunt oferite numai in scopul unei accesibilitati sporite a informatiilor, iar maxair.ro nu isi asuma nici o responsabilitate sau raspundere pentru continutul acestor site-uri, pentru produsele sau serviciile promovate sau comercializate prin aceste site-uri.
SC NETEX ROMANIA SRL nu se obliga sa supravegheze autovehiculele sau alte mijloace de transport utilizate de catre utilizatori pentru a se deplasa la locul de intalnire pentru zbor si isi asuma raspunderea pentru furtul sau avarierea lor, cu exceptia cazului in care avarierea se produce datorita unei fapte culpabile a societatii noastre.
SC NETEX ROMANIA SRL nu este raspunzatoare pentru avizarea sau nu a planului de zbor de catre autoritatile competente si nu va putea fi trasa la raspundere in cazul in care zborul nu poate fi efectuat la data stabilita datorita neavizarii de catre autoritati a planului de zbor.
SC NETEX ROMANIA SRL nu este abilitata sa stabileasca daca utilizatorul este apt din punct de vedere medical sa zboare sau nu. Utilizatorul trebuie de a se asigura ca are o conditie fizica buna care sa poata permite efectuarea unui zbor.
Utilizatorul este avizat ca nu trebuie sa zboare daca sufera de vreo boala ce nu ii permite zborul cu avionul sau daca a suferit de curand o operatie, ori daca este o femeie insarcinata. Daca totusi Utilizatorul care se afla in aceste conditii si doreste sa zboare, este obligat sa prezinte o adeverinta medicala in care se mentioneaza ca este apt de zbor.
SC NETEX ROMANIA SRL este exonerata de raspundere in cazul producerii unei vatamari corporale sau chiar deces in situatia in care utilizatorul opteaza sa zboare desi starea de sanatate nu ii permite acest lucru.

4. Limita accesului la site

Utilizatorii site-ului maxair.ro pot fac comentarii si orice alte comunicari, pot sa transmita sugestii, intrebari sau informatii, daca limbajul acestora este civilizat, iar continutul comunicarilor nu este ilegal, obscen, amenintator, defaimator, nu tulbura in nici un fel viata privata a altor persoane, nu incalca drepturile de proprietate intelectuala, nu contine virusi, nu serveste unor campanii de promovare care nu au legatura cu maxair.ro, nu sunt e-mailuri in masa ori orice alta forma de spam. Persoanele care vor utiliza o adresa falsa de e-mail ori vor transmite mesaje electronice sau orice alte comunicari in numele unei alte persoane fizice sau juridice ori in numele oricarei alte entitati vor fi raportate organelor abilitate. maxair.ro nu isi asuma responsabilitatea si nici nu va putea fi obligata la nici un fel de despagubiri pentru orice fel de daune produse de astfel de comunicari.

5. Prelucrarea datelor cu caracter personal

SC NETEX ROMANIA SRL este inregistrata in Registrul Operatorilor de Date cu Caracter Personal sub numarul 29610.
Categoriile de date personale prelucrate sunt: numele si prenumele, sexul, data si locul nasterii, datele din actele de stare civila, telefon/fax, adresa (domiciliu/resedinta), e-mail, profesie, loc de munca, formare profesionala, situatie familiala, situatie economico-financiara, date privind bunurile detinute, obisnuinte/preferinte/comportament, imagine, voce, date de geolocalizare/date de trafic.
Atunci cand un Utilizator isi creeaza un cont pe maxair.ro, va primi comunicari comerciale din partea maxair.ro, doar in masura in care si-a dat consimtamantul expres, selectand optiunea corespunzatoare.
Datele colectate cu privire la newslettere si alerte sunt confidentiale. maxair.ro va putea selecta Utilizatorii carora le va trimite newslettere si alerte.
Conform Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, si Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, maxair.ro are obligatia de a prelucra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate datele personale furnizate de Utilizatori.
Scopul colectarii datelor cu caracter personal este: gestiune economico-financiara, reclama, marketing, publicitate, statistica, servicii de comunicatii electronice, informarea Clientilor privind evolutia si starea Comenzilor.
Completarea de catre Utilizatori a formularelor pe site echivaleaza cu acceptarea neconditionata ca aceste date sa fie incluse in baza de date a maxair.ro si cu utilizarea si prelucrarea de catre maxair.ro, afiliatii si colaboratorii acestora pentru desfasurarea activitatilor enumerate mai sus.
Clientilor le sunt garantate drepturile prevazute de Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, respectiv dreptul de informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de se adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor sale. Clientii au dreptul de a solicita stergerea totala sau partiala a datelor cu caracter personal. Utilizatorul poate solicita oricare dintre drepturile enumerate mai sus in baza unei cereri scrise, semnate si datate, inaintata catre sediul SC NETEX ROMANIA SRL.
Refuzul furnizarii acestor date determina imposibilitatea comunicarii.
In cazul in care utilizatorul isi modifica prin utilizarea formularelor de pe site datele personale livrate deja catre maxair.ro si exista comunicari in derulare, comunicarile isi pastreaza datele de la momentul inceperii comunicarii.
maxair.ro nu solicita Utilizatorilor sai prin niciun mijloc de comunicare (telefon/e-mail etc) informatii confidentiale, date despre conturi bancare, parole personale etc. In cazul in care Utilizatorul le divulga unor terti, acesta poarta intreaga responsabilitate pentru actiunile sale. Astfel, in cazuri de divulgare de astfel de date, Utilizatorul nu poate tine raspunzator pe maxair.ro pentru niciun fel de prejudiciu.

6. Capacitatea avionului

Capacitatea avionului Cessna 172 este de 3 persoane, plus pilot.

7. Formular de contact

Utilizatorul lanseaza o cerere de contact prin completarea sectiunii aferente existenta pe site-ul maxair.ro
Prin finalizarea cererii de contact utilizatorul garanteaza ca toate datele furnizate sunt reale si corecte, in caz contrar ar putea suporta consecintele acestor erori (intarzieri, transmisii gresite etc).
maxair.ro nu poate fi tras la raspundere pentru informatii introduse eronat, din care pot decurge intarzieri. Prin trimiterea formularul de contact, Utilizatorul se declara de acord ca un reprezentant maxair.ro sa il contacteze prin orice mijloc disponibil convenit de catre Parti (e-mail/telefon).
maxair.ro poate refuza comunicarea in urma unei notificari prealabile adresate Clientului, fara a exista obligatii intre parti si fara ca o parte sa poata pretinde daune, pentru urmatoarele situatii:
• date incomplete sau incorecte ale Clientului;
• activitatea Clientului poate produce daune site-ului maxair.ro /partenerilor;
• alte motive obiective.
Chiar daca a luat toate masurile pentru ca informatia prezentata pe acest site sa fie exacta si corecta, maxair.ro nu poate fi raspunzatoare de inexactitati care pot aparea in completarea de catre utilizator a formularelor din site. Utilizatorii sunt responsabili pentru evaluarea exactitatii, completitudinii si utilitatii informatiilor furnizate in cadrul formularelor disponibile pe acest site.
Formularul de contact online ofera posibilitatea utilizatorului sa participe la un zbor cu avionul Cessna 172 care include pregatirea avionului pentru zbor, incalzirea motorului si zborul propriu-zis cu avionul.

8. Conditii

Inaintea efectuarii zborului pasagerul este obligat sa semneze o declaratie pe proprie raspundere ca este apt din punct de vedere medical pentru efectuarea zborului. In cazul refuzului pilotul nu ii va permite efectuarea zborului. De asemenea pilotul nu va efectua zborul in cazul in care pasagerul este sub influenta alcoolului sau a narcoticelor.
Zborurile cu avionul depind integral de vreme si de greutatea incarcaturii si sunt conditionate de Autoritatea Aeronautica Romana.
Zborul poate fi amanat din cauza conditiilor meteorologice neprielnice si ale problemelor legate de greutatea incarcaturii care ar putea periclita zborul sau daca planul de zbor nu este aprobat de ROMATSA. Zborul poate fi amanat din motive operationale care tin de siguranta zborului si de disponibilitatea aparatelor de zbor pentru desfasurarea zborului in conditii de deplina siguranta. In toate aceste situatii SC Netex Romania SRL nu va putea fi obligata la plata vreunei compensatii catre pasager, avand in vedere faptul ca motivele pentru care zborul nu a putut fi efectuat sunt unele obiective, mai presus de vointa societatii.
Pilotul are responsabilitatea fundamentala de a decide daca zborul poate fi efectuat, precum si durata acestuia si modalitatea de desfasurare a zborului, inclusiv momentul aterizarii. In situatia in care pilotul considera ca zborul nu poate fi efectuat la data planificata sau ca durata zborului trebuie scurtata din motive de siguranta aeronavei sau a pasagerilor, va proceda in consecinta, fara ca acest aspect sa oblige SC Netex Romania SRL la plata vreunei compensatii.
Pilotul are dreptul de a va refuza participarea la zbor daca pasagerul prezinta un pericol pentru avion, pentru ceilalti pasageri sau chiar pentru el. Nu vom accepta la bord copii cu varsta sub 14 ani. Copii sub 16 ani vor zbura doar acompaniati de un adult responsabil. Un adult poate insoti un singur copil. Zboruri cu doi copii insotiti de un singur adult nu sunt permise, din motive de siguranta zborului.
Pasagerul este obligat sa asculte si sa urmeze instructiunile primite de la oricare dintre reprezentatii SC Netex Romania SRL referitoare la efectuarea in siguranta a zborului.

9. Forta majora

Niciuna dintre partile contractuale nu poate fi trasa la raspundere pentru neexecutarea (total/partial) sau executarea cu intarziere a obligatiilor sale, daca acestea au fost cauzate de forta majora. Partile isi vor aduce la cunostita de indata cazul de forta majora si vor lua toate masurile necesare in vederea limitarii consecintelor evenimentului.
Daca in termen de 15 zile evenimentul de forta majora nu inceteaza, partile au dreptul de a denunta unilateral contractul fara pretinderea de daune-interese. Forta majora va fi probata conform legii.

10. Solutionarea conflictelor. Legea aplicabila

Se aplica legea romana. Orice conflict aparut intre maxair.ro si pasageri va fi rezolvat pe cale amiabila. In cazul in care acest lucru nu este posibil, prima cale de solutionare este medierea, in conditiile legii, iar daca aceasta esueaza se apeleaza la instantele romanesti competente de la sediul SC Netex Romania SRL.

11. Dispozitii finale

Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, acest fapt nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.

Prin semnarea electronica a prezentului act declar ca sunt de acord cu acesti termeni si conditii, care reglementeaza zborul cu avionul Cessna 172 organizat si efectuat de catre SC Netex Romania SRL. Bifarea casutei de acord reprezinta echivalentul electronic al acceptului prin semnatura. office@maxair.ro

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor: http://www.anpc.gov.ro/ Tel: 021 – 9551
Numar inregistrare Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal: 29610

Comments are closed.